Isamaa otsustas alustada koalitsioonikõnelusi Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatidega

Kommenteeri - Isamaa otsustas alustada koalitsioonikõnelusi Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatidega

Isamaa otsustas alustada koalitsioonikõnelusi Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatidega

Täna 11. juunil kogunenud Isamaa volikogu otsustas alustada koalitsioonikõnelusi Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Isamaa erakonna esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on Isamaa prioriteediks eelseisvatel kõnelustel saavutada koalitsioonilepe, mis pakuks lahendusi Eesti ühiskonda kõige valusamalt tabanud probleemidele.

„Me teame, et järgmiste valimisteni on jäänud vähem kui 9 kuud, kuid koalitsioonikõneluste käigus tuleb saavutada kokkulepe eestikeelset haridust, laste- ja peretoetusi, hüppelist inflatsiooni, julgeolekut ja energeetikat puudutavatele küsimuste osas. Isamaa on nendes küsimustes nõudlik, kuid olen optimistlik, et suudame leida vajaliku ühisosa,“ rääkis Seeder.

Ta rõhutas, et mitu kuud väldanud valitsuskriis ning tekkinud ummikseis parlamendis seoses perehüvitiste seadusega vajab lahendamist. „Viimaste aastate kriisidega on kaasas käinud ka juhtimiskriis, mis on muutnud Eesti riigi juhtimise keerulisemaks ja ebastabiilsemaks. Valitsus peab suutma teha koostööd Riigikoguga ning Riigikogus esindatud erakonnad peavad samuti olema avatud koostööks,“ ütles ta.

Isamaa koalitsiooniläbirääkimiste delegatsiooni kuuluvad erakonna esimees Helir-Valdor Seeder, aseesimehed Urmas Reinsalu, Tõnis Lukas, Riina Solman, peasekretär Priit Sibul ja volikogu esimees Mart Maastik.

Volikogu otsuse järgne pressikonverents:

Teised kaks on juba tervitanud Isamaa otsust

Üks uue võimaliku koalisatsiooni - Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets tervitas Isamaa otsust alustada koalitsioonikõnelusi Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatidega.

Lauri Läänemets: “Isamaa otsus oli Eesti jaoks ainuvõimalik ja õige”

“Sisuliselt on tegu Eesti jaoks tänasel ajahetkel ainuvõimaliku ja õige otsusega. Keerulistel aegadel vajab Eesti valitsust, mis võib olla ehk igavalt stabiilne ja viisakas, kuid toimetab üksmeeles ja tulemuslikult,” tõdes Läänemets.

Läänemets märkis, et sotsiaaldemokraatide peamine ülesanne on leppida kokku kõiges selles, mis annab kõigile Eesti elanikele, sealhulgas meie peredele tänasel majanduslikult üha keerulisemaks muutuval ajal kindlustunde. “Meie üks olulisemaid eesmärke on koalitsioonikõnelustel, et esimesel võimalusel kasvavad lastetoetused, tõusevad palgad (see eeldab maksusüsteemi muudatusi) ja suurenevad pensionid ning energiatoetused, et inimesed suudaksid elukalliduse tempos hakkama saada.”

SDE esimees lisas, et toimiv valitsus eeldab stabiilsust, seega saavad kõnelused kaalukeeleks, millele ehitatakse viie järgmise aasta poliitiline vundament. 

“Täna, kõigepealt ja kõige kriitilisemas korras on meil vaja üle elada talvine kriis. Samal ajal teeme me otsuseid, mis panevad aluse Eesti järgmiste aastate edule. Just nende kõnelustega pannakse paika Eesti järgmise viie aasta poliitikad. Omalt poolt proovime kokku panna parima võimaliku paketi, et anda Eesti peredele kindlus eelseisva raske sügise ja talve ees,” ütles Läänemets. 

Kaja kallas tänas omakorda Isamaad ja Sotsiaaldemokraate: "Täname Isamaad ja sotsiaaldemokraate, et nad on nõus alustama kõnelusi uue koalitsiooni moodustamiseks. Kolmel erakonnal on olemas tugev ühisosa, et luua valitsus, mis toob Eesti kriisidest läbi, on eestimeelne, tugevdab meie julgeolekut ja pakub inimestele majanduslikku turvatunnet."

"Reformierakonna soov on kiiresti paika panna koalitsioonikõneluste ajakava, et liikuda edasi uue valitsuse moodustamisega."


Teema: Eesti Valitsus

Lisas: pistik | Lisatud: 11.06.2022 17:18

Kommenteeri

BB-kood:


Smailid:
RõõmusNäitab keeltNaljakasKuriKurb
Nimi:

E-mail:

Kommentaar:


Vaata lisaks

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm, esineb udu ja uduvihma

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm. Ennelõunal püsib kohati udu ja sajab uduvihma, hilisõhtul jõuab saartele vihmasadu. Puhub lõunakaare tuul 2-8, pärastlõunal tugevneb Lääne-Eestis lõuna- ja edelatuul 5-10, õhtul rannikul puhanguti 15, saarte läänerannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 9..12°C.

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm, mitmel pool sajab vihma

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Õhtul tekib kohati udu. Puhub lõunakaare tuul, pärastlõunal pöördub saartel läände ja loodesse 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 7..12°C.

Pay N Play – üks hasartmängumaailma suurimaid innovatsioone

Kõik, kes on viimase 5 aasta jooksul hoidnud kätt hasartmängumaailma pulsil või külastanud mõnda uut veebikasiinot, on avastanud midagi täiesti uuenduslikku: Pay N Play kasiinod, mida kutsutakse ka kontovabadeks või kiirkasiinodeks.

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, sajab vähest vihma

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, rannikul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 10..13°C.

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused