Täna algas tulude deklareerimine

Kommenteeri - Täna algas tulude deklareerimine

Täna algas tulude deklareerimine

Täna, teisipäevast, 15. veebruarist algas ametlikult tuludeklaratsioonide esitamine. Maksu- ja Tolliamet (MTA) soovitab mitte kiirustada, sest esimestel päevadel võivad teenindusbüroodes olla järjekorrad.

Praeguseks on esitatud 275 000 tuludeklaratsiooni, mille alusel kuulub tagastamisele 103 miljonit eurot ja juurde maksmisele 4,9 miljonit eurot tulumaksu.

„Kiiret ei ole, sest tuludeklaratsiooni on aega esitada 2. maini. Soovitame teenindusbüroosse esimestel päevadel mitte tulla, sest koroonaviiruse leviku tõttu lubatakse teenindussaali inimesi vastavalt teenindajate arvule. Palume võimalusel esitada deklaratsioon elektrooniliselt, sest paraku tuleb järjekorras oodata õues. Samuti tuleb arvestada, et teiste teenuste pakkumise, näiteks postipaki deklareerimisega võib minna esimestel nädalatel tavapärasest kauem,” ütles MTA füüsiliste isikute tulude ja maksustamise teenusejuht Annika Oja.

Tuludeklaratsioon on eeltäidetud MTA-le teada andmete põhjal. Kui eeltäidetud andmetesse on sattunud kinnisvara, mille müügilt tulumaksu tasuma ei pea, tuleks see inimesel endal kustutada. Kuid ka vastupidi: kui teenitud tulu on deklaratsioonist puudu, näiteks on saadud üüritulu, välistulu või ümbrikupalka, tuleb need andmed endal sisestada.

Sellest aastast ei saa enam siseneda e-MTAsse pangalingi kaudu, mistõttu tuleb deklaratsiooni esitamiseks kasutada kas Smart-IDd, Mobiil-IDd või ID-kaarti. “Samuti tuleb internetipanga kaudu tuludeklaratsiooni esitades end e-MTAs uuesti autentida,” lisas Oja.

“Enammakstud tulumaksu tagastamise kiirus ei sõltu otseselt deklaratsioonide esitamise järjekorrast. Me hakkame asuma enammakstud tulumaksu tagastama 25. veebruarist neile, kes esitasid oma tulude andmed elektroonselt ja 18. märtsist paberil deklaratsiooni esitajatele. Kui on tarvis tulumaksu juurde maksta, siis selle tasumise tähtaeg on 3. oktoober“, rääkis Annika Oja

Tänavu on oodata ligikaudu 750 000 deklaratsiooni. Mullu tagastas MTA 196 miljonit eurot enammakstud tulumaksu, inimestel tuli juurde maksta 75 miljonit.

Lisas: pistik | Lisatud: 15.02.2022 09:52

Kommenteeri

BB-kood:


Smailid:
RõõmusNäitab keeltNaljakasKuriKurb
Nimi:

E-mail:

Kommentaar:


Vaata lisaks

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm, esineb udu ja uduvihma

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm. Ennelõunal püsib kohati udu ja sajab uduvihma, hilisõhtul jõuab saartele vihmasadu. Puhub lõunakaare tuul 2-8, pärastlõunal tugevneb Lääne-Eestis lõuna- ja edelatuul 5-10, õhtul rannikul puhanguti 15, saarte läänerannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 9..12°C.

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm, mitmel pool sajab vihma

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Õhtul tekib kohati udu. Puhub lõunakaare tuul, pärastlõunal pöördub saartel läände ja loodesse 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 7..12°C.

Pay N Play – üks hasartmängumaailma suurimaid innovatsioone

Kõik, kes on viimase 5 aasta jooksul hoidnud kätt hasartmängumaailma pulsil või külastanud mõnda uut veebikasiinot, on avastanud midagi täiesti uuenduslikku: Pay N Play kasiinod, mida kutsutakse ka kontovabadeks või kiirkasiinodeks.

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, sajab vähest vihma

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, rannikul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 10..13°C.

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused