Reoveeuuring näitas suurt koroonaviiruse hulka üle Eesti

Reoveeuuring näitas suurt koroonaviiruse hulka üle Eesti

Reoveeuuring näitas suurt koroonaviiruse hulka üle Eesti

Terviseameti värske reoveeuuringu tulemused näitavad, et koroonaviiruse hulk reovees on väga suur. Peaaegu kõikides proovivõtupunktides on viirusesisaldus kõrgel, punasel tasemel.

Vaata ka: Koroonaviirus maailmas ja Eesti koroonaviiruse kaart ja statistika

Terviseameti keskkonnatervise osakonna nõunik Merli Jõemaa tõdes, et viirustase reovees on taaskord pea kõikjal tõusnud. „Võrreldes eelmise nädalaga on tõusnud viirustase Kuressaares, Raplas, Jõgeval, Peetri piirkonnas, Valgas ning Põlvas,“ lisas ta.

Jõemaa sõnul on ainukesed oranžid punktid Jõgeva ja Võru, rohelisi punkte kaardil sel nädalal polnud.

„Üle-eestiline nakatumise tase on kõrge ning haigestumise kasv jätkub, seda kinnitavad ka reovee tulemused,“ märkis Jõemaa. Viimase 14 päeva haigestumus oli keskmiselt 37% võrra kasvutrendis kõikides maakondades. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase punane ehk väga kõrge.

Reoveeproovid kogub vastavalt Terviseameti tellimusele Eesti Keskkonnauuringute Keskus. Kogu info kantakse visuaalselt seirekaardile, mille leiab siit: Koroonaviiruse reoveeseire kaardirakendus.


Teema: Koroonaviirus

Lisas: pistik | Lisatud: 12.02.2022 12:18

Vaata lisaks

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm, esineb udu ja uduvihma

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm. Ennelõunal püsib kohati udu ja sajab uduvihma, hilisõhtul jõuab saartele vihmasadu. Puhub lõunakaare tuul 2-8, pärastlõunal tugevneb Lääne-Eestis lõuna- ja edelatuul 5-10, õhtul rannikul puhanguti 15, saarte läänerannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 9..12°C.

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm, mitmel pool sajab vihma

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Õhtul tekib kohati udu. Puhub lõunakaare tuul, pärastlõunal pöördub saartel läände ja loodesse 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 7..12°C.

Pay N Play – üks hasartmängumaailma suurimaid innovatsioone

Kõik, kes on viimase 5 aasta jooksul hoidnud kätt hasartmängumaailma pulsil või külastanud mõnda uut veebikasiinot, on avastanud midagi täiesti uuenduslikku: Pay N Play kasiinod, mida kutsutakse ka kontovabadeks või kiirkasiinodeks.

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, sajab vähest vihma

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, rannikul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 10..13°C.

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused