Kõlvart: peame täna tegema kõik selleks, et eriolukorda ei tuleks

Kõlvart: peame täna tegema kõik selleks, et eriolukorda ei tuleks

Kõlvart: peame täna tegema kõik selleks, et eriolukorda ei tuleks

Tallinna linn hakkab tänasest alates rakendama oma asutustes ennetusmeetmeid kasvava koroonaohu tõkestamiseks ja selle nimel, et kevadine olukord ei korduks.

Vaata ka: Koroonaviirus maailmas ja Eesti koroonaviiruse kaart ja statistika

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul asub linn rakendama ennetusmeetmeid, et vältida hullemat stsenaariumi ehk kevadise olukorra kordumist. „Suurima omavalitsuse ja ühe suurima avaliku sektori tööandjana lasub meil vastutus linlaste ja oma töötajate tervise ning heaolu ees. Seega rakendame ennetavaid meetmeid, mis reguleerivad eeskätt töökorraldust ning millega me ei tekita piiranguid linlastele,“ tõdes Kõlvart. „Täna ja praegu on meil kõigil võimalus ära hoida kõige hullem – kaitstes iseennast ja teisi. Me ei peaks ära ootama, millal kehtestatakse eriolukord, vaid me peaksime tegema kõik endast sõltuva, et seda ei tuleks.“

Nii kutsub linnapea üles kõiki vastutustundlikkusele ning julgustab kasutama isikukaitsevahendeid – kindaid ja maski. „Ühtlasi pöördun ka erasektori poole, et ka nende teenindajad kasutaksid julgelt isikukaitsevahendeid,“ sõnas linnapea. „Kui me kevadel suutsime üheskoos kriisist välja tulla, siis nüüd saame ühiselt olnut ennetada. See sõltub meist igaühest.“

Samas möönis linnapea, et Tallinn ootab ka riigilt konkreetsemaid juhiseid.

Tallinna linnavalitsus otsustas täna, et linnasüsteem võtab tänasest alates järk-järgult kasutusele ennetusmeetmed. See tähendab muuhulgas isikukaitsevahendite kasutamist, siseruumis hajutamise põhimõtte rakendamist, distantsi hoidmist, tööruumide tõhusamat koristust, töökohtumiste ja koolituste veebipõhiseks viimist ja võimalusel töötajate kaugtööle suunamist.

Linna ametid ja allasutused töötasid suve jooksul välja vajalikud kriisiplaanid. COVID-19 leviku ennetamiseks ja tõkestamiseks rakendatakse linnaorganisatsioonis koroonaviiruse ajal töö korraldamiseks valgusfoori põhimõtet. Selle eesmärgiks on viirusest tingitud mõjude vähendamine ja täieliku sulgemise vältimine.


Teema: Tallinn, Koroonaviirus

Lisas: pistik | Lisatud: 09.09.2020 15:07 | Uuendatud: 09.09.2020 15:07

Vaata lisaks

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm, esineb udu ja uduvihma

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm. Ennelõunal püsib kohati udu ja sajab uduvihma, hilisõhtul jõuab saartele vihmasadu. Puhub lõunakaare tuul 2-8, pärastlõunal tugevneb Lääne-Eestis lõuna- ja edelatuul 5-10, õhtul rannikul puhanguti 15, saarte läänerannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 9..12°C.

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm, mitmel pool sajab vihma

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Õhtul tekib kohati udu. Puhub lõunakaare tuul, pärastlõunal pöördub saartel läände ja loodesse 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 7..12°C.

Pay N Play – üks hasartmängumaailma suurimaid innovatsioone

Kõik, kes on viimase 5 aasta jooksul hoidnud kätt hasartmängumaailma pulsil või külastanud mõnda uut veebikasiinot, on avastanud midagi täiesti uuenduslikku: Pay N Play kasiinod, mida kutsutakse ka kontovabadeks või kiirkasiinodeks.

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, sajab vähest vihma

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, rannikul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 10..13°C.

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused