Riigi poolt korraldatud 5G konkursile laekus kokku 4 avaldust

Riigi poolt korraldatud 5G konkursile laekus kokku 4 avaldust

Riigi poolt korraldatud 5G konkursile laekus kokku 4 avaldust

5G sagedusloa oksjonile laekus kokku 4 avaldust, teatab Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet ehkTTJA.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti sõnul tagavad kolm luba tiheda konkurentsi sideettevõtete vahel. „Mul on hea meel, et konkursi vastu tunnevad huvi neli ettevõtet ning nende seas on ka üks uus tulija. See näitab, et ettevõtetel on kindel huvi Eesti sideturu arendamise vastu ning annab ka kindlustunnet, et 5G teenused jõuavad turule esimesel võimalusel. Kolm võimalikult suurt ja võrdset sagedusplokki annavad kõigile loa saajatele parimad võimalused 5G võrkude rajamisega kiirelt alustamiseks ning sealjuures tagavad nii teenuste kvaliteedi kui ka konkurentsi. Eesti tarbijatel on konkurentsist ainult võita, sest nii saab teenus kvaliteetsem ning hinnad mõistlikumad,“ rääkis Sutt.

Avalduse konkursil osalemiseks esitasid Telia Eesti AS, Elisa Eesti AS, Tele2 Eesti AS ja BITE LIETUVA UAB. TTJA kontrollib nädala jooksul nii avalduse esitanute kui avalduste vastavust konkursi määruse nõuetele ning kutsub kvalifitseerunud osalejad esimese sagedusloa enampakkumisele. Enampakkumise täpne algusaeg selgub samuti vastavalt nädala jooksul. Enampakkumiste kestus sõltub osalejate ning pakkumuste voorude arvust iga sagedusloa kohta. TTJA prognoosib, et konkursile pandud sageduslubade väljastamine toimub käesoleva aasta juunikuus, seejärel on võimalik alustada sideettevõtetel 5G võrkude rajamisega Eestis.

TTJA kuulutas 19. veebruaril 2019. a välja avaliku konkursi kolme sagedusloa väljastamiseks sagedusalas 3410–3800 MHz, mis sai jätku 2022. aasta veebruaris. 4. aprillil lõppes taotlusvoor, kus sideettevõtetel oli võimalus esitada avaldus konkursil osalemiseks. Iga sagedusloa alghind on 1 597 000 eurot.


Teema: 5G

Lisas: pistik | Lisatud: 05.04.2022 17:51

Vaata lisaks

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm, esineb udu ja uduvihma

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm. Ennelõunal püsib kohati udu ja sajab uduvihma, hilisõhtul jõuab saartele vihmasadu. Puhub lõunakaare tuul 2-8, pärastlõunal tugevneb Lääne-Eestis lõuna- ja edelatuul 5-10, õhtul rannikul puhanguti 15, saarte läänerannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 9..12°C.

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm, mitmel pool sajab vihma

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Õhtul tekib kohati udu. Puhub lõunakaare tuul, pärastlõunal pöördub saartel läände ja loodesse 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 7..12°C.

Pay N Play – üks hasartmängumaailma suurimaid innovatsioone

Kõik, kes on viimase 5 aasta jooksul hoidnud kätt hasartmängumaailma pulsil või külastanud mõnda uut veebikasiinot, on avastanud midagi täiesti uuenduslikku: Pay N Play kasiinod, mida kutsutakse ka kontovabadeks või kiirkasiinodeks.

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, sajab vähest vihma

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, rannikul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 10..13°C.

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused