Kus tegeleda murdmaasuusatamisega?

Kus tegeleda murdmaasuusatamisega?

Kus tegeleda murdmaasuusatamisega?

Murdmaasuustamine on üks eestlaste tõelisi rahvuslikke spordialasid. Eesti ilm võib olla aga nii- ja naasugune, seega on oluline teada, kus on kõige parem oma harrastusega tegeleda ning milliseid tarvikuid selleks võib vaja minna. Proovimegi siin anda ülevaate sellest, kus suusatada ning kuidas end hobi jaoks soojas hoida. Decathlonist leiad laia valiku erinevaid suuski ning suusatamise jaoks vajalikke tarvikuid, nagu näiteks kvaliteetne murdmaasuusajope, et suusatamiskogemus oleks võimalikult kvaliteetne ja mugav. Siin räägime kohtadest Eestis ja välismaal, kus on mõnusad rajad oma lemmik talispordiga tegelemiseks.

Suusakohad Eestis

Nagu ühele suusasõprade riigile kohane, on ka meil mitmeid kohti, et suusad kaenlasse võtta ning minna lumele värsket õhku ja tegevust nautima. Esmajoones meenub kõigile tõenäoliselt murdmaasuustamise meka Otepää, mis on tuntud kui talispordi pealinn. Sealt leiab suusafänn nii mõnegi suusaraja, ka need, kus oleme vaadanud Tartu Maratoni või koguni ise osalenud. Raja leiab sealt endale nii algaja kui kogenud suusataja. Teiseks võib ära tuua paljudele tuttava Kuutsemäe, kus asub Lõuna-Eesti üks tuntumaid suusakeskusi, kust leiad lisaks ka võimaluse nii mäesuusatamise kui lumelauasõidu jaoks. Vähemtuntud kohtadena väärivad mainimist ka Kiidjärve, kust leiab nõlvad nii suusatamiseks, mäesuusatamiseks kui lauatamiseks, Nüpli suusakeskus Viljandimaal, kus saab nii suusatada kui lauatada ja Väike-Munamäe suusakeskus, mis asub Valgamaal ja saad samuti nii suusatada kui lauatada. Enamikel neist on olemas ka lasterajad, et ka väiksemad saaks lumes lustida. Pole vahet, kas oled suusa-, mäesuusa- või lauafänn, ka Eestis on piisavalt paiku, kus oma lemmik talvise hobiga tegeleda. Pole muud, kui soe murdmaasuusajope selga visata ja rajale asuda.

Suusakohad välismaal

Kindlasti tasub ära märkida ka eestlaste jaoks populaarsed suusasihtkohad mujal maailmas. Esmalt tasub muidugi ära mainida Alpid. Alpid on teadagi jagatud mitme riigi peale ning populaarseimad suusareiside sihtkohad lumiste alpide nautimiseks on Šveits, Austria, Prantsusmaa ja Itaalia, kust leiad murdmaasuusatamiseks suurepärased rajad ning mõnusad kohvikud, kus oma külmunud liikmed uuesti üles soojendada ning taas rajale asuda. Alpidest leiad nii laugemad kui keerulisemad rajad. Tulles tagasi lähemale, leiame Skandinaavia suusarajad. Oma mõnusate lumiste radade poolest on tuntud nii Norra, Rootsi, Soome kui Taani, kust leiad kindlasti mõne raja, kus lustida, ole siis algaja või edasijõudnu. Kindlasti ei jäta need riigid end külmaks ka oma loodusega. Kui tahad kogeda midagi uut ja põnevat ning rahakott kannatab, on suurepärane valik ka Ameerika Ühendriigid ja Kanada, kus leidub põnevaid suusasihtkohti erinevates paikades nagu näiteks Colorado, Alaska ja Quebec. Minnes veelgi eksootilisemaks, leiad mitmeid suusakuurorte ka näiteks Jaapanis, näiteks Hokkaido saarel. Kui reisid välismaale suusareisile, tasub kindlasti enne uurida, milline on antud suusakuurordi tingimused, ilm ning mida seal täpsemalt teha saab. Veendu, et sul on olemas suusatamiseks vajalik varustus ning muidugi naudi oma reisi. Kõik vajaliku ühest kohast leiad Decathlonist!

Lisas: pistik | Lisatud: 23.01.2024 12:55

Vaata lisaks

Pay N Play – üks hasartmängumaailma suurimaid innovatsioone

Kõik, kes on viimase 5 aasta jooksul hoidnud kätt hasartmängumaailma pulsil või külastanud mõnda uut veebikasiinot, on avastanud midagi täiesti uuenduslikku: Pay N Play kasiinod, mida kutsutakse ka kontovabadeks või kiirkasiinodeks.

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, sajab vähest vihma

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, rannikul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 10..13°C.

Kuidas valida õige online kasiino: arvesta nende võtmepunktidega

2024. aasta seisuga on Eestis registreeritud üle 35 seadusliku hasartmängukorraldaja, kes kokku omavad rohkem kui 130 erinevat hasartmängulehte. Sellise valiku seas on keeruline orienteeruda isegi kogenud mängijatel.

Täna, 24. oktoobril 2024 on Eestis vahelduva pilvisusega sajuta ilm

Täna, 24. oktoobril 2024 on Eestis vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub lääne- ja loodetuul 4-10, puhanguti kuni 15 m/s, õhtu poole läänekaare tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on 10..14°C.

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused