Mida pakkida kaasa edukaks autoreisiks?

Kommenteeri - Mida pakkida kaasa edukaks autoreisiks?

Mida pakkida kaasa edukaks autoreisiks?

Pikem autoreis on midagi, mida kõik meist vähemalt korra elus peaks proovima. Pikema teekonna võib ette võtta kas põrutades välismaale või ka siin samas Eestis, mis pakub küllaga vaatamisväärsusi ja huvitavaid kohti peatumiseks neile, kes on seiklushimulised.

Pikem autoreis on midagi, mida kõik meist vähemalt korra elus peaks proovima. Pikema teekonna võib ette võtta kas põrutades välismaale või ka siin samas Eestis, mis pakub küllaga vaatamisväärsusi ja huvitavaid kohti peatumiseks neile, kes on seiklushimulised.

Et ennast teel võimalikult vabalt tunda tuleks enne lahkumist läbi mõelda, mida reisile kaasa võtta. Anname siin artiklis kiire ülevaate reisivarustusest, mis ühel korralikul road tripil kindlasti kasuks tuleb.

Autoreisi Pakkimisnimekiri:

Dokumendid

Ajame kõige igavamad aga mõneti ka kõige olulisemad asjad kohe korda. Kui plaanid pikemat reisi siis tee kindlaks, et sul oleks kaasas juhiluba ning auto dokumendid. Olles teel päeva või isegi nädalaid, võib väga tõenäoline olla, et sind võib ühel või teisel põhjusel korravalvur kinni pidada. Eriti oluline on see just välismaal, kus sul peab kindlasti ID-kaardile olema lisaks ka juhiluba kaasas.

Kohustuslik varustus

Nagu ikka siis kontrolli üle, et autos oleks olemas esmaabipakk, tõkiskingad ja ohukolmnurk. Neid on sul ka igapäevaselt vaja ning peaksid juba olemas olema, aga tasub siiski üle vaadata. Tee ka kindlaks, et sul oleks tulekustuti, mis ei ole aegunud või aegumas, vastasel korral oled võib-olla sunnitud piiri ületades ostma endale kütusejaamast ülikalli kustuti!

Mõistagi peaks kaasas olema kõik mis puudutab auto putitamist: varurehv, klaasipesuvedelik, jahutid, tööriistad kiireks mootori putitamiseks. Tühermaal hätta jäädes võib abi jääda kaugele ja siis tuleb kasuks kui varustus on autos olemas. Enne lahkumist vaata kriitilise pilguga oma auto üle. Loodetavasti on masinaga kõik korras ja ülevaatuspunktis käidud. Kui sul on ülevaatus peagi aegumas siis vii kindlasti ülevaatuse kontroll läbi vahetult enne pikale teekonnale siirdumist ja kui sa ei tea kindlat kohta siis Googelda lihtsalt ülevaatus Tallinn ja broneeri omale aeg sobivaimas asutuses.

Navigatsiooniseadmed

Hea reisi üks eeldus on, et sinu teekond on detailselt ette planeeritud. Nii väldid ära eksimist ja tundmatutel teedel aja raiskamist. Kui kasutad navigeerimiseks telefoni siis kontrolli üle vastavad rakendused. Ühed parimad variandid on Waze ja Google Maps.

Kui teekond on pikk siis kaalu ka telefonihoidiku soetamist, sest pikal reisil ei ole väga mugav kui telefon on kohvihoidjas või Jumal teab kus! Lisaks pea meeles, et välismaal reisides, nii Euroopas ja eriti sealt kaugemal, vaata üle oma mobiilne andmeside ning tee kindlaks, et sul piire ületades kriitilisel hetkel gigasid puudu ei tuleks.

Muusika lahendused

Ilmselt on ka sinu jaoks väga oluline autosõidu osa just muusika kuulamine. Tee kindlaks, et sul oleks sobiv bluetooth seade, mida sa saad ühendada auto helisüsteemiga. Telefonid, tahvelarvutid jm on selleks sobiv. Samuti võid kaaluda minikõlareid. Telefon oleks siinkohal võib-olla kõige parem sest siis on võimalik ka kõnesid läbi sama seadme vastu võtta ilma et peaks käsi roolilt maha võtma.

Külmikud, veekeetja, kohvimasin 

Auto sigaretisüütaja on pikal reisil elupäästja. Sinna on võimalik ühendada kõikvõimalike kodu- ja köögiseadmeid mis võivad pikal reisil marjaks ära kuluda, näiteks külmik. Suvel reisides võib-olla ei ole poode ja tanklaid alati käepärast võtta ning oleks väga hea, kui oleks võimalus hoida vesi jahedas, toidust rääkimata. Süütajasse on võimalik ühendada ka veekeetjaid ja kohvimasinaid.

Vooluinverter

Hädavajalik jublakas igaks reisiks. Kui sul on vaja laadida telefone, pardleid või muud väikest elektroonikat ning ühtegi pistikut pole võtta siis inverter tuleb appi. Torka inverter sigaretisüütajasse ning seadmed püsivad laetud!

Aknakatted, kaelapadjad, tekid

Pikk istumine võib teha kaela kangeks ja selja haigeks. Suvel sõites võib pidev päike hakata autos istujaid üle kuumendama. Samuti on intensiivse valguse käes keeruline tukastada. Siin tulevad appi lihtsamat sorti aknakatted. Kinnita katted iminapaga aknale, pane padi kaela alla ja võta tekk peale ning lase tasasel mootorimüral ennast uinutada!

Hügieenitarbed

Ülioluline kategooria pikkade sõitude jaoks. Varu kaasa tualett paberit, kätepaberit, kätepuhastusvahendit, hambapastat, rätikuid ja miks mitte ka vanu häid baby wipes lappe!

Kokkuvõtteks

Kindlasti ära unusta kaasa pakkida piisavalt vett kõikide reisijate jaoks ning kuhjaga snäkke, et kõht tühjaks ei läheks! Samuti varu autosse prügikotte kuna praht on üpris kiire tekkima. Kui reisid lastega siis pööra erilist tähelepanu nende seadmetele: kui te just ei plaani mitmeid tunde järjest reisilaule laulda, läheb neil ilmselt nutiseadmeid vaja!

Lisas: pistik | Lisatud: 10.09.2021 19:46

Kommenteeri

BB-kood:


Smailid:
RõõmusNäitab keeltNaljakasKuriKurb
Nimi:

E-mail:

Kommentaar:


Vaata lisaks

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm, esineb udu ja uduvihma

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm. Ennelõunal püsib kohati udu ja sajab uduvihma, hilisõhtul jõuab saartele vihmasadu. Puhub lõunakaare tuul 2-8, pärastlõunal tugevneb Lääne-Eestis lõuna- ja edelatuul 5-10, õhtul rannikul puhanguti 15, saarte läänerannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 9..12°C.

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm, mitmel pool sajab vihma

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Õhtul tekib kohati udu. Puhub lõunakaare tuul, pärastlõunal pöördub saartel läände ja loodesse 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 7..12°C.

Pay N Play – üks hasartmängumaailma suurimaid innovatsioone

Kõik, kes on viimase 5 aasta jooksul hoidnud kätt hasartmängumaailma pulsil või külastanud mõnda uut veebikasiinot, on avastanud midagi täiesti uuenduslikku: Pay N Play kasiinod, mida kutsutakse ka kontovabadeks või kiirkasiinodeks.

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, sajab vähest vihma

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, rannikul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 10..13°C.

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused